Portada > Obra > Les ulleres de l'àvia

Les ulleres de l'àvia

L'àvia d'en Marc sempre perd les ulleres. I això és molt empipador perquè no pot vigilar que el gat negre negre no entri al jardí per menjar-se-li els clavells. En Marc sempre l'ajuda a buscar-les, però les ulleres s'amaguen molt i, quan les troben, el gat ja se n'ha tornat a casa seva amb un clavell a la boca.

Fitxa del llibre

  • Tipus de publicació: Literatura infantil
  • Editorial: Cruïlla
  • Any de publicació: 2016
  • Crèdits: Il·lustracions de Viuleta
  • Primers lectors

Procés de creació

Tornar a dalt

Allò que en diem inspiració...

Aquesta frase la vaig escriure parlant de procés de creació de "Una nit molt moguda:

"Però escriure un llibre no és gens fàcil i a vegades m'entrebanco, a vegades pateixo i a vegades penso que no l'acabaré mai."

Em queixava, ho veieu? Em queixava, suava i em lamentava. Però no patiu, els escriptors ja ho som, així... I canviem d'opinió molt de pressa...

Per exemple, si em pregunteu com vaig escriure "Les ulleres de l'àvia" us diré que, un diumenge després de dinar, em vaig asseure de cara a mar i en vaig escriure ben bé la meitat. I llavors un dilluns que me n'havia anat a fer la migdiada i m'esperava que em vingués la son (perquè la son ve unes vegades i en canvi altres vegades no ve perquè té feina o coses millors a fer...), vaig veure el final del conte. O sigui que em vaig aixecar del llit (si la son va venir, no em va trobar) i el vaig acabar d'escriure.

La inspiració deu ser com la son: a vegades ve, a vegades no; i altres vegades, quan ve, no et troba.

Extres

Tornar a dalt