Portada > Biografia

Biografia

Fotografia Carles Romaní

Vaig néixer a Blanes l'any 1963, un hivern de grans nevades. Després, a l'agost, hi va haver grans inundacions...

Al cap de quatre o cinc anys vaig aprendre a llegir. Va ser el primer –i potser el més gran– descobriment de la meva vida. He llegit i llegeixo molt. Tot el que puc! I sempre em sembla que no és gaire i que no tinc prou temps.

No estic d'acord amb la frase: “Una imatge val més que mil paraules”. Mil paraules poden expressar realitats o irrealitats més que complexes!

Vaig començar a escriure als tretze anys: un diari. El que tenen els diaris és que t'agrada poder-los tancar amb un forrellat, però els comences i no els acabes. Aquest era diferent, era una llibreta qualsevol i el vaig acabar. Potser això ja volia dir alguna cosa?

Des d'aquell moment no he deixat d'escriure.

Tot i que no vaig publicar la meva primera novel·la fins als trenta-cinc anys, als divuit ja parlava de ser novel·lista. La feina ha resultat llarga, tan difícil com divertida... i essencial.

Sempre he dit que, per ser escriptora, no calia publicar. Ara ho sé. I com que sovint feia al revés del que m'aconsellaven a casa, al llarg d'aquests anys també he mirat que l'escriure no em fes perdre el llegir...